Zaccagni slomio hrvatska srca u sudijskoj nadoknadi

Nogomet 24. jun 202422:58 0 komentara
REUTERS/Lee Smith

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Hrvatska je dosta bolje ušla u utakmicu i u prvih 10 minuta furiozno su krenuli ka golu Gianluigija Donnarumme.

Luka Sučić je sjajno šutirao u petoj minuti, ali je Donnarumma izvadio tu loptu iz rašlji.

JOŠ SPORTA

Italijani su u sljedećim minutama izjednačili mojer snaga pa se ušlo u dio meča koji je bio dosta izjednačen.

Italija je preko Reteguija imala prvu pravu šansu u 21. minuti. Šutirao je centarfor Italije argentinskog porijekla sa desne strane, ali lopta je otišla za malo preko prečke.

Sredina poluvremena bila je u znaku Azzurra, koji su sljedeću šansu imali u 27. minuti. Na sjajan centaršut sa desne strane odlično je reagovao Bastoni koji sa pet metara glavom šutira prema golu, ali nevjerovatnom intervencijom Livaković spašava Vatrene.

Gvardiol je pred kraj poluvremena bio u dobroj situaciji nakon izblokiranog šuta Modrića, no nije uspio da se koordinira i loše je zahvatio loptu.

Na poluvrijeme se otišlo sa netaknutim mrežama.

U drugom poluvremenu Hrvatska je ponovo počela agresivnije. Nisu stvorili čistu šansu za pogodak, ali su držali inicijativu i djelovali su bolje postavljeni na terenu.

Kružili su oko gola Italije, sve do 54. minute, kada je Frattesi igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudiji Makkelieju nije ostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu tačku.

REUTERS/Annegret Hilse

Modrić je preuzeo na sebe odgovornost, ali je Donnarumma pokazao svoju klasu i odbranio udarac sa bijele tačke. No, samo 30 sekundi kasnije, Kramarić je sa peterca šutirao iz velike blizine, Donnarumma refleksno odbranio, ali je Modrić bio najbliži lopti i pospremio ju je u mrežu za vodstvo Hrvatske.

Luka Modrić je sa 38 godina i 289 dana postao najstariji strelac u istoriji Evropskih šampionata.

REUTERS/Lee Smith

Nakon postignutog gola Vatreni su prepustili inicijativu italijanima, koji su kružili oko zone koju je postavio Zlatko Dalić, Spalletti je sve ofanzivne elemente ubacio u igru, a Azzurri su napravili veliki pritisak.

Hrvatska je uspjela izdržati sve napade italijana tako što protivnika nije čekala u svojoj trećini, već je visokim pressingom uspjela onemogućiti Azzurrima da dođu do šanse za gol, iako je Scamacca imao šansu da u gol pretvori asistenciju Chiese, no taj pokušaj je osujetila odbrana Vatrenih.

U osmoj minuti sudijske nadoknade, Italija je preko Zaccagnija izjednačila na 1:1, za srceparajuću završnicu za Vatrene i njihove navijače.

REUTERS/Angelika Warmuth

U drugom meču grupe B, Španija je suvereno savladala Albaniju rezultatom 1:0.

Standings provided by Sofascore

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!