Zrinjski slavio na stadionu Rođeni i preuzeo lidersku poziciju PL BiH

Nogomet 28. sep 202422:37 0 komentara
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Velež 1:0 na stadionu Rođeni i tako se vratili na prvo mjesto šampionata BiH. Junak Plemića bio je napadač Nardin Mulahusejnović.

Igor Savić pokušao je silovitim udarcem poslije samo tri minute na otvaranju mostarskog derbija, imali su sreće igrači Veleža jer je udarac igrača Zrinjskog otišao pored stative.

Preuzeo je inicijativu u nastavku meča tim Irfana Buza, a Rođeni su mogli stići do poravnanja, da je Ante Hrkać bio precizniji kada je poslije prekida glavom pucao preko gola Marka Marića.

Desetak minuta kasnije Plemići dolaze do vodstva. Dobar centaršut sa lijeve strane gola Veleža upustili su gosti, a Nardin Mulahusejnović bio je najviši u kaznenom prostoru domaćih, šutirao u bliži ugao, a lopta se od leža Hadžikića odbila u mrežu Veleža.

Bio je to peti gol sezone napadača Zrinjskog, od njega samo više imaju Guliashvili i Mlinarić.

Mogli su fudbaleri Marija Ivankovića otići sa većom prednošću na odmor, ali je odličan šut Frana Topića još ljepše zaustavio golman reprezentacije BiH Osman Hadžikić.

Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Skoro da nismo vidjeli u drugom dijelu ozbiljniju šansu vrijednu pomena, a tome je doprinijela i jaka kiša koja je padala tokom cijelom susreta.

Veliku šansu imao je Oreč za Velež šest minuta prije kraja, ali njegov udarac otišao je tik pored stative gola Zrinjskog.

Zrinjski je sada prvi na tabeli sa 19 bodova, a Velež je osmi sa devet.

Naredno kolo Zrinjski dočekuje Igman 5. oktobra, a istog dana Velež ide na teško gostovanje Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!