Bolid Michaela Schumachera ide na aukciju: Evo kolika cijena se očekuje

Ostali sportovi 24. okt 202417:42 0 komentara
AP Photo/Shizuo Kambayashi

Bolid koji je vozio legendarni sedmostruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher naći će se na aukciji.

Očekuje se da će iznos koji će biti plaćen za Ferrari 248 F1 iz 2006. godine nadmašiti cifru od 10 miliona eura i tako postati najskuplji ikada.

Schumacher je u tom bolidu ostvario pet pobjeda, a ukupno sedam puta bio na postolju. Krajem 2007. privatni kolekcionar kupio je automobil direktno od Ferrarija, a sada je odlučio da ga proda u besprijekornom stanju. Rekord za sada drži Ferrarijev bolid iz sezone 2001., koji je prodan za 11.4 miliona dolara.

Prošlo je više od deset godina od kada je 55- godišnji Schumacher doživio tešku nesreću na skijanju u Francuskoj. Velikan Formule 1 teško je povrijeđen, preživio je, ali njegovo stanje nije poznato javnosti. Michaelova supruga Corinna strogo kontroliše ko smije da ga vidi.

Poslije nesreće bio je u komi šest mjeseci. Ljekari su se borili za njegov život u bolnici u Grenobleu, a dugo je bio u induciranoj komi prije nego što se vratio u porodičnu kuću u Švicarskoj.

Od tada nije viđen u javnosti, o njegovom zdravstvenom stanju zna se vrlo malo, a porodica čuva njegovu privatnost.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!