Ngannou pobijedio protivnika i pričao o preminulom sinu: “Molim vas, pamtite ga” (VIDEO)

Ostali sportovi 20. okt 202408:44 0 komentara
REUTERS/Mohammed-Almsaad

Kamerunski teškaš Francis Ngannou (18-3) vratio se u MMA oktagon poslije skoro tri godine u velikom stilu. Gorostasnog (203 cm) Brazilca Renana Ferreiru (13-4-0-3) savladao je tehničkim nokautom na PFL reviji u Riyadhu.

Popularni Predator (193 cm) izvojevao je trijumf za manje od četiri minuta kad je osvojio leđa rivalu poslije rušenja odmah po početku meča i uspješno se odbranio od pokušaja „trianglea“.

U parteru je počeo da udara bespomoćnog Ferreiru, kojeg je spasila (možda čak i zakašnjela) reakcija sudije na borilištu.

Nije 38-godišnjak rodom iz Batiea pompezno proslavio ovaj trijumf, već se osvrnuo na nedoknadiv gubitak u životu van profesionalnog angažmana…

„Ne znam. Razmišljam o sinu i o tome šta je mogao da postane. Da nije njega, ne bismo bili ovdje. Ne mogu da ne mislim na Kobeja. Molim vas, pamtite ga“, u suzama je Ngannou govorio o prerano preminulom 15-mjesečnom sinu poslije pobjede u saudijskoj prijestolnici.

Mnogo prije prekida protiv 34-godišnjaka iz Porangatua, Ngannou se posvađao sa čelnikom najelitnije promocije svijeta Danom Whiteom i napustio UFC.

Potpisao je za PFL, gdje je dobio mjesto direktora za afrički ogranak, a okrenuo se profesionalnom boksu. Mnogi su se pitali hoće li se ikada Predator vratiti u kavez.

U „magičnom četvorouglu“ se snašao i više nego solidno, a među konopcima se našao sa dvojicom nekadašnjih svjetskih prvaka iz Britanije – Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom.

Popularnog Kralja cigana (tada je još bio WBC prvak) je bacio na pod, ali izgubio na bodove, dok ga olimpijski šampion 2012. u Londonu nije potcijenio i brzo nokautirao u prijestolnici Saudijske Arabije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!