Šok u Njemačkoj! Dvije sestre atletičarke izbačene iz sporta zbog dopinga

Ostali sportovi 13. maj 202420:50 0 komentara
Printscreen

Njemačka atletičarka Sofia Benfares (20) suspendirana je na četiri godine nakon pozitivnog nalaza na EPO i to svega mjesec dana nakon što je njezina sestra, Sara Benfares (22) suspendirana na pet godina, objavila je Njemačka antidopinška agencija (NADA).

Sofija Benfares je privremeno suspendirana 26. veljače, a nakon što je i drugim testom potvrđena prisutnost zabranjene supstane, mlada njemačka atletičarka je suspendirana na četiri godine.

Svi njezini rezultati koje je postigla nakon 11. siječnja ove godine su poništeni, no ostaje joj brončana medalja koju je osvojila prošle godine na Europskom prvenstvu do 20 godina u utrci na 3.000 metara.

Prije samo mjeseca dana suspendirana je i njezina dvije godine starija sestra Sara. Ona je suspendirana na pet godina nakon što je bila pozitivna na pet zabranjenih supstanci, uključujući steroide testosteron i klenbuterol, kao i EPO.

Sara Benfares je nedavno objavila prekid karijere, a njezin je otac medijima kazao kako njegova kćer boluje od raka kostiju i da je zbog toga morala uzimati određene supstance.

Sestre su odrasle u blizini Pariza, ali se natječu za Njemačku, a nakon što su pale na dopinškim testovima izbačene su iz njemačkog kluba LC Rehlingen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!