Sprinter Noah Lyles nakon koronavirusa i bronze odlučio odustati od Olimpijskih igara

Ostali sportovi 09. aug 202412:00 0 komentara
REUTERS/Kai Pfaffenbach TPX IMAGES OF THE DAY

Noah Lyles oprostio se od Olimpijskih igara, poslije bronze na 200 metara. Američki atletičar bio je primoran napustiti stadion u kolicima, a otkrio je novinarima kako je uoči finala imao i koronavirus.

Dan prije polufinala na 200 metara, Amerikanac je govorio o zdravstvenim problemima, dan uoči finalne utrke.

“Brzo su me smjestili u karantin u blizini Olimpijskog sela i pokušao sam uzeti lijekove koje smijem. Rekli su mi da je to moguće pa sam se samo držao podalje od ostalih nakon zavoja. Od posljednja tri dana, ovaj dan je bio daleko najbolji. Ne mogu reći da sam na 100 posto, nego na 90 ili 95 posto”, kazao je sprinter novinarima.

Nakon toga, oglasio se i na društvenim mrežama, te istakao kako je završio nastup na Olimpijskim igrama. Lyles je na Igrama osvojio zlato na 100 metara, te bronzu na 200 metara, ali će SAD biti uskraćene za njegovo učešće večeras na 4×100 i sutra u utrci na 4X400 metara.

“Prije svega želim da se zahvalim Bogu na ovim čitavim Olimpijskim igrama. Želim da čestitam Letsilu i Bednareku i svima na nevjerovatnom finalu na 200 metara. Na kraju želim da se zahvalim na porukama podrške. Mislim da je ovo moj kraj na Olimpijskim igrama 2024. Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali su mi ostavile toliko radosti u srcu. Nadam se da su svi uživali u show programu. Bilo da ste navijali za mene ili protiv mene morate da priznate da ste gledati, zar ne? Vidimo se sljedeći put”, poruka je Lylesa.

View this post on Instagram

A post shared by Noah Lyles (@nojo18)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!