Uzrok zagađena rijeka? Atletičar povraćao nakon plivanja u Seni (VIDEO)

Ostali sportovi 01. aug 202411:45 0 komentara
Foto: REUTERS/Lisa Leutner

Muški trijatlon na rijeci Seni izazvao je mnoge polemike, ali i skandal u svijetu sporta.

Organizatori su dozvolili da se trijatlon održi na rijeci Seni, a mnogi su tu odluku nazvali suludom potezom jer smatraju kako nije sigurna za kupanje.

Ipak, i pored brojnih pobuna, Francuzi su bili uporni, a potrošili su čak 1.5 milijardi eura na čišćenje rijeke u kojoj je inače zabranjeno kupanje.

Učinile su francuske vlasti sve kako bi rijeka bila spremna, a kako bi dokazala sigurnost u nju je pred početak Igara uskočila i pariska gradonačelnica Anne Higaldo.

Međutim, plan Francuza poremetile su obilne kiše koje su pogodile Pariz prošle sedmice, a koje su znatno pogoršale kvalitet vode.

Nakon toga brojni treninzi su odgođeni, a trijatlon sa utorka pomjeren na srijedu.

No, trijatlon je na kraju održan, a zlato je pripalo Alexu Jeu iz Velike britanije, srebro je uzeo Wilde sa Novog Zelanda, dok je bronza otišla domaćem takmičaru Leu Bergereu.

Ipak, za oko su svima zapele scene nakon trijatlona gdje je snimljen jedan od takmičara kako povraća. Mnogi su to povezali sa zagađenom vodom u rijeci, dok su stručnjaci istakli kako je riječ o velikom fizičkom naporu, te da je to uobičajeno.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!