Alcaraz nezadovoljan: ‘Ubit će nas, previše je ozljeda. Treba nam više slobodnih dana’

Tenis 22. sep 202414:08 0 komentara
Susan Mullane-USA TODAY Sports

Osvajač četiri Grand Slam turnira Španjolac Carlos Alcaraz rekao je da gust teniski kalendar otežava igračima da ostanu motivirani tijekom cijele godine i povećava rizik od ozljeda.

Treći teniser svijeta, koji je ove godine osvojio Roland Garros i Wimbledon te srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, rekao je kako se boji da će se situacija pogoršati u budućnosti s više obveznih turnira dodanih u kalendar.

“Vjerojatno će tijekom sljedećih nekoliko godina biti čak i više obaveznih turnira. Vjerojatno će nas na neki način ubiti“, rekao je Alcaraz koji igra za Tim Europa na Laver Cupu u Berlinu gdje je pobijedio Bena Sheltona iz Tima Svijeta.

“Trenutno ima puno ozlijeđenih igrača zbog kalendara. Vjerojatno će u nekom trenutku puno dobrih igrača propustiti mnogo turnira zbog toga,” rekao je 21-godišnji Španjolac koji je ove godine odigrao 50 profesionalnih pojedinačnih mečeva prije Laver Cupa, pobijedivši u njih 41.

“Teško je. Ponekad se uopće nisam osjećao motiviranim. Kalendar je tako tijesan. Puno turnira i ne onoliko slobodnih dana koliko želim”, rekao je. “Osjetio sam već nekoliko puta da ne želim ići na taj turnir. Želim ostati kod kuće sa svojom obitelji i prijateljima.”

Alcaraz će u nedjelju igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza u još jednom meču grupne faze Laver Cupa, nakon što je u paru igrao s Norvežaninom Casperom Ruudom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!