Carlos Alcaraz završio nastup u Kini: Tomas Machac napravio iznenađenje

Tenis 10. okt 202415:53 0 komentara
REUTERS/Tingshu Wang

Tomas Machac priredio je iznenađenje u Shanghaiju. Češki teniser savladao je Carlosa Alcaraza rezultatom 2:0 (7:6, 7:5).

Meč je počeo na spektakularan način. Obojica tenisera su pogađali fantastične udarce, a Machac je preživio dva teška servis gema.

Alcaraz je do kraja prvog seta bez velikih problema osvajao svoje gemove, dok je na servis Machaca imao još jednu break loptu, ali je nije iskoristio. Prvi set je ušao u tiebreak koji je obilovao oduzetim servisima, a na kraju je Machac bio konkretniji i poveo.

Malo ko je očekivao da će 33. igrač sveta moći da nastavi da igra tako visokim intenzitetom kao u prvom setu, međutim, Machach je naštimao forehand koji ga je slušao tokom čitavog duela.

Napravio je break u trećem gemu i onda sačuvao brejk loptu u narednom. Nije bilo za očekivati da će se Alcaraz predati, pa je uslijedio i break Španca.

Djelovalo je da će se ponovo gledati tiebreak drugog seta, međutim, u 11. gemu je Čeh ponovo pogađao nevjerovatno, Alcaraz promašivao i češki teniser se plasirao u polufinale.

Machac je spriječio novi duel Alcaraza i Sinnera, pa će se tako za finale boriti sa svjetskim brojem 1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!