Čuveni trener izabrao Đokovića prije Nadala i Federera: „Oduvijek sam mislio da će biti najveći…“

Tenis 24. okt 202407:40 0 komentara
Foto: Al Hilal FC

Patrick Mouratoglou, jedan od najpoznatijih teniskih trenera, bio je već prije nekoliko godina uvjeren da će Novak Đoković postati najuspješniji svih vremena.

Otkrio je Mouratoglou i sa kojim bi teniserom iz velike trojke najprije radio.

„Mislim da su oni svi baš jedinstveni. Radio bih sa bilo kim od njih, to je sigurno, ali ako bih morao da izaberem jednog to bi bio Novak“, rekao je Mouratoglou za Talking Tennis.

Iako je Đoković dugo zaostajao za Nadalom i Federerom, uspeo je da ih prestigne prije nekoliko godina, a zatim i učvrstio status najboljeg svih vremena.

„Rekao sam to prije nekoliko godina: ‘Mislim da će on postati najveći’. I to kada je imao samo 15 GS titula. Mislim, nije to ‘samo’, nego poredim sa time koliko ima sada“, objasnio je Mouratoglou.

Nema sumnje da bi mu bila čast da radi sa Đokovićem.

Objasnio je i šta je prije mnogo godina vidio u Đokoviću i njegovoj igri.

„Prvo jer sam znao da će igrati najduže, jer mu je tijelo zdravije od ostalih. I mislio sam da mu je motivacija da postane najveći ogromna. Ako pogledajte koliko je grand slamova godišnje tada osvajao, mislio sam da će u nekom trenutku postati najveći, što je i postao. Tako da iz tog razloga. Ako ste u tom svijetu i ako možete da radite sa nekim od njih trojice, birat ćete da radite sa onim za kojeg mislite da će biti najveći.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!