Đoković otkazao nastup na turniru: Uputio je izvinjenje publici

Tenis 24. okt 202418:42 0 komentara
Novak Đokovic (Susan Mullane-USA TODAY Sports via Reuters)

Srpski teniser Novak Đoković službeno je otkazao dolazak na dvoranski ATP Masters 1000 turnir u Parizu koji će se održati od 28. novembra do 3. decembra.

Takav scenarij se i očekivao jer je Đoković nagovijestio propuštanje Pariza na nedavnom egzibicijskom turniru u Rijadu gdje je pobjedom protiv svog velikog rivala Rafaela Nadala osvojio treće mjesto.

„Izvinjavam se svima koji su se nadali da će me gledati ove godine u Parizu, ali neću nastupiti. Imam puno lijepih uspomena s pariškog turnira, pogotovo sedam pobjeda, ali dolasku se nadam iduće godine“, poručio je Đoković, trenutno četvrti igrač na ATP tabeli.

Upitno time postaje hoće li se Đoković ove godine plasirati na završni ATP Finals, gdje nastupaju osmorica najboljih igrača na svijetu. Trenutno se na toj tabeli nalazi na šestom mjestu. Na tabeli Trke za Torino ispred njega su Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev i Taylor Fritz, a iza njega Casper Ruud, Andrej Rublov i Alex de Minaur.

Ono što je poznato u rasporedu Đokovića do kraja 2024. godine jest egzibicijski dvoboj protiv Juana Martina del Potra u Buenos Airesu 1. decembra, na službenom oproštaju od tenisa argentinskog tenisera.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!