Nadal zahvalan nakon meča sa Đokovićem: „Bez tebe ne bih bio ovakav, 15 godina…”

Tenis 20. okt 202407:34 0 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Najbolji španski teniser svih vremena Rafael Nadal izgubio je u poslednjem međusobnom meču s Novakom Đokovićem.

Novak je u Riyadhu na egzibiciji 6 Kings Slam slavio sa 6:2, 7:6 (5) i tako praktično ispratio Nadala u penziju jer se Rafa oprašta poslije Davis Cupa u novembru.

Njih dvojica su 60 puta na zvaničnim mečevima dijelili teren, Novak je za dvije pobede uspješniji i mnogo bi svaki od njih više titula imao da nije bilo onog drugog u tom rivalstvu – vjerovatno najvećem koje je tenis ikada vidio.

Nadal je tokom meča u nekim poenima pokazivao da ga nikad ne treba otpisivati, ali više nije bilo snage da se tu odigra konstantno.

Poslije svega se dugo pozdravljao sa rivalom protiv kog je odigrao najviše mečeva i onda mu uputio lijepe riječi.

„Hvala svima što ste došli. Bilo je ovo sjajnih nekoliko dana. Hvala ekselenciji i svim ljudima koji su uložili veliki napor. Kako je Novak rekao, jedna od najstrastvenijih publika pred kojima smo igrali. Hvala za sve, za ono što si rekao danas i sve trenutke koje smo dijelili na terenu. Uvijek si me tjerao da idem preko svog limita 15 godina. Hvala ti za to, vjerovatno ne bih bio igrač kakav sam bez toga. Čestitam na svim titulama i želim ti sve najbolje u budućnosti“, rekao je Nadal.

Na pitanje šta će mu nedostajati, kaže da će to biti „vjerovatno sve“.

„Najviše će mi nedostajati vjerovatno sve. Ispunio sam svoj san da budem profesionalni teniser i to uspješan. Sretnik sam zbog toga. Tako se i osjećam i zato bih se svima zahvalio“, dodao je Rafa Nadal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!