“Nema više pravila zbog kojih Novak nije mogao da igra u Australiji“

Tenis 13. okt 202215:28 0 komentara
REUTERS/Loren Elliott

Još tri mjeseca ostalo je do početka Australian opena, a već se spekuliše o tome hoće li Novak Đoković moći da nastupi u Melbourneu.

U odnosu na prošlu godinu, u Australiju sada mogu da uđu i nevakcinisani stranci, ali kako bi Đoković zaigrao, prvo mora da mu bude ukinuta trogodišnja zabrana izdavanja vize.

Craig Tiley, direktor Australian opena, rekao je da je odluka o tome na federalnoj vladi, tamošnji mediji skoro svakodnevno se bave tom temom, a oglasio se i legendarni teniser Todd Voodbridge.

“Mislim da je važno ne dozvoliti da emocije utiču, bilo da vam se sviđa Novak kao igrač ili vam se ne sviđa kao igrač. Važno je kakve su činjenice u vezi s tim da li mu je dozvoljeno da dođe u Australiju“, kaže Woodbridge i dodaje:

“Moramo da se sjetimo da su otprilike tri sedmice nakon Australian opena promijenjena sva pravila zbog kojih je on imao problema, tj. sa kojima je vlada imala problema. Već skoro 12 mjeseci imamo potpuno promijenjenu situaciju u pogledu dolaska u Australiju, sada nema ograničenja i pravila u vezi sa covidom“.

Prvi Grand slam turnir naredne sezone počinje 16. januara, a Đoković je devetostruki šampion u Melbourneu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!