Patnje “pravog” Ronalda: Najbolji trener na svijetu ne može mu pomoći u jednoj stvari

Nogomet 27. jun 202417:06 0 komentara
AFP

Akademija Muratoglu, škola, ako ne najboljeg, onda najpoznatijeg teniskog trenera na svijetu. Sve vrvi od mladih i talentovanih tenisera. Wimbledon je pred vratima, pa vrhunskih asova nema. Svi su već na travi u Londonu ili na nekom od turnira. Ali u tom obilju mladih lica, ima i jedno ne baš mlado. A ni baš talentovano za tenis.

Legendarni Ronaldo, ali ne ovaj aktuelni, nego onaj od prije tri decenije, ili kako ga mnogi zovu “pravi”, ne ispušta reket iz ruku.

“Mislim da sada više volim tenis nego fudbal”,  ističe Brazilac koji je svjetsku slavu postigao u Barceloni a kasnije je igrao i u Interu, Real Madridu… Bio je šampion svijeta sa Cariocama, dva puta dobitnik Zlatne lopte.

“Više ne mogu da gledam cijelu fudbalsku utakmicu, mislim da je dosadno, ali mogu pet sati da gledam tenis. Potpuno ludo i nevjerovatno.”

Ronaldo je ovo ispričao na Gala večeri u humanitarne svrhe u Akademiji Muratoglu kod Nice.

Ali ako je za fudbal bio rođeni talenat, za tenis – nije.

“Želim da napredujem svakog dana ali moj bekend… Moj bože. To je jedino što čak ni sam Patrick Muratoglu ne može da popravi”, šalio se Brazilac na svoj račun. “Treniram tri puta sedmično.”, rekao je Luis Nazario da Lima Ronaldo.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!