Novi izraelski napad na šatorsko naselje u Gazi, ubijeno najmanje sedam Palestinaca

Svijet 28. maj 202415:05 0 komentara
Ashraf Amra/Anadolija

Najmanje sedam Palestinaca je ubijeno, a desetine ranjeno u novim izraelskim napadima na šatorsko naselje u kojima su smješteni raseljeni ljudi zapadno od Rafaha u utorak, saopćile su zdravstvene vlasti Gaze, a prenosi Guardian.

Reuters izvještava da su novi izraelski napadi bili usmjereni na šatore raseljenih porodica u određenom humanitarnom području u Mawasiju u zapadnoj Rafi, prema ljekarima i stanovnicima. Drugi lokalni mediji navode broj žrtava kao najmanje 20 poginulih. Nije bilo moguće za novinare da nezavisno provjere podatke o žrtvama koje su objavljene tokom sukoba.

Novi napad dolazi nakon što je prethodni izraelski zračni napad izazvao veliki požar na šatorskom području za raseljene osobe u Rafahu, za koji su medicinari rekli da je u njemu ubiijeno najmanje 45 ljudi.

Kako piše Guardian, slike ugljenisane i raskomadane djece iz tog napada izazvale su negodovanje globalnih lidera, a izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u parlamentu da je “nešto nažalost pošlo tragično po zlu” u vezi tog napada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!