Rusi smanjuju ciljeve? Načelnik ruske vojske otkrio na šta će se fokusirati

Svijet 25. mar 202215:20 > 15:27 0 komentara
Sega Volskii / AFP / Ilustracija

Načelnik ruske vojske kaže da će Rusija svoje glavne ratne napore usmjeriti na "potpuno oslobođenje" istočne ukrajinske regije Donbas.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je Rusija razmatrala dvije opcije za svoju “specijalnu vojnu operaciju” – jednu koja pokriva cijelu Ukrajinu, a drugu usmjerenu na Donbas.

Komentari koje prenose ruske državne novinske agencije upućuju na moguće smanjenje ratnih ciljeva Rusije. Ruske snage naišle su na snažan otpor na sjeveru Ukrajine i oko Kijeva, piše BBC.

Sergej Rudskoj, načelnik glavnog operativnog odjela Glavnog stožera Oružanih snaga Rusije, rekao je da je 93% oblasti Lugansk i 54% posto oblasti Donjeck pod ruskom kontrolom.

Rusija je uništila veliku većinu ukrajinskog zrakoplovstva i mornarice, a to je označilo uspješan završetak prve faze sukoba, dodao je.

Rusko ministarstvo obrane poručilo je da će Rusija odmah reagirati ako se zatvori zračni prostor nad Ukrajinom, na što ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kontinuirano poziva.

Ministarstvo je također priopćilo da će Rusija nastaviti svoju invaziju dok se ne postignu ciljevi koje je postavio ruski predsjednik Vladimir Putin, izvijestila je novinska agencija Ria, ne precizirajući o kakvim se ciljevima radi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!