YouTube zvijezdu jednoglasno izbacili iz parlamenta, nije dolazio na posao

Showbiz 16. mar 202313:57
Screenshot/YouTube

Zvijezda YouTubea, Japanac Yoshikazu Higashitani, ostao je bez posla parlamentarnog zastupnika jer se nije pojavljivao na poslu.

Japanski parlament donio je u srijedu odluku da Higashitanija izbaci zbog njegove kontinuirane odsutnosti, a to je prvi put da se dogodilo nešto takvo u više od 70 godina, piše CNN.

Yoshikazu je poznatiji po svom online aliasu GaaSyy pod kojim je vodio YouTube kanal na kojemu su glavni sadržaj bili tračevi o slavnima. U Gornji dom japanskog parlamenta izabran je u julu 2022. Na sjednice parlamenta nije dolazio, a nije odgovorio ni na “pozivno pismo” predsjednika Gornjeg doma. Japanski zakon propisuje da članovi parlamenta moraju doći u Dom na dan sazivanja.

U vrijeme plenarne sjednice 8. marta, GaaSyy je, prema pisanju lokalnih medija, bio izvan zemlje. U videu koji je objavio, rekao je da ide u Tursku pomoći u područjima pogođenim nedavnim razornim potresom, izvijestila je 6. marta TV Asahi, podružnica CNN-a.

GaaSyy je prethodno zamoljen da se ispriča zbog svoje odsutnosti, ali nije. Disciplinska komisija Gornjeg doma u utorak je jednoglasno odlučila isključiti ga s mjesta zastupnika, što je najstroža moguća kazna. Njegovo protjerivanje prvo je u 72 godine i tek treće prema sadašnjem japanskom ustavu. Prethodno su zastupnici iz Gornjeg doma izbačeni 1950. i 1951. godine.

Japanski mediji izvijestili su da je GaaSyy odbio doći u parlament jer se bojao da će biti uhapšen ako se vrati u svoju zemlju. Nekoliko ga je slavnih osoba tužilo za klevetu zbog sadržaja nekih njegovih YouTube videa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar