Jovana Štetin

TV lica 2.0 11. sep 201417:40 > 25. dec 2020 14:18
N1

Novinarka/Reporterka

Uglavnom kroz uključenja uživo, ali i prepoznaju kao novinarku koja je u jednom danu mogla “da pretabana” celu Vojvodinu kako bi imala pravu informaciju i dobru priču.

Kaže da je najsrećnija kada nakon emitovanja vesti zazvoni telefon i kada zna da je, makar malo, uspela da skrene pažnju javnosti, istakne junake svojih priča ili ispravi nepravdu koja im je naneta. Ljudi širom Vojvodine je prepoznaju kao nekoga ko je tu da pokuša da reši problem, ko ne odustaje i ne posustaje u toj nameri.  

Pored televiizijskog pojavljivanja radila i kao radijski novinar, a sarađuje i sa magazinom “Pas”, iz ljubavi prema štampanim medijima, ali i životinjama.

Neposredna, nasmejana i komunikativna, ceni ljude sa kojima radi i priznaje da  je najviše životno važnih stvari naučila od poljoprivrednika koji su se borili za svoja prava.

Dodaje da je političara naučila kako se ponašati i saznavati u novinarskom svetu, a od paora kako biti čovek, žena, pa i dete koje se trudi da živi život običnog, ali ponosnog u Srbiji.

Nakon profesionalnih godina provedenih u Novom Sadu i izveštavajući kao dopisnica za celu Vojvodinu, poželela je da karijeru nastavi u Beogradu i to u redakciji Televizije N1, za koju veruje da će biti najbolja i najprofesionalnija na ovim prostorima.

Tokom studiranja novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu bila je uverena da je televizija njen poslednji izbor, ali kaže da joj je veoma brzo postala prvi jer je shvatila da njenom temperamentu najviše prija brzina televizije.

Nema dilemu da li joj je mesto na Televiziji N1 – način na koji mediji u Srbiji prate dnevne vesti je, prema njenom mišlljenju, prevaziđen i vreme je da gledaoci iz sata u sat prate šta se dešava u Srbiji, regionu i svetu, od novinara i novinarki koji najbolje i sa najviše žara rade svoj posao.