Nikola Radišić

TV lica 2.0 11. sep 201417:36 > 25. dec 2020 14:18
N1

Novinar/Reporter

Prvi susret sa televizijom bio je 1996. godine kada se pridružio timu popularne “Garaže”. Za domaće medije prestaje da radi 1999. godine i odlazi u Prištinu, u službu za odnose sa javnošću UNMIK-a, gde učestvuje u osnivanju Radija “Blue sky” i nacionalne RTK.

Tada, kao jedan od dva srpska novinara u Prištini, počinje da izveštava za B92, gde je po povratku s Kosova, proveo 15 godina, kao reporter, novinar, urednik, prezenter…

U međuvremenu je sarađivao sa mnogobrojnim medijima, od domaćih medijskih kuća kao što su RTS, Studio B, Blic ili Radio 021, ali i sa inostranim poput Al Jazeera, BBC, bugarskog nacionalnog radija ili novina srpskih iseljenika u Americi.

Bavio se i muzikom u medijima, a bio je zadužen i za medijske promocije više festivala, među kojima i novosadski Exit, a kao jedan od promotera vojvođanske scene, njegovo ime se našlo i u Ilustrovanoj enciklopediji vojvođanskog rokenrola.

Rođen je na Đurđevdan, 1973. godine u Novom Sadu. Detinjstvo proveo u Inđiji. Sa 15 godina napustio rodni dom i otišao u Sarajevo na školovanje. Zvanje inženjera informatike stekao  je u Novom Sadu. Prošao je više novinarskih škola, koje smatra vrednijim od bilo kog novinarskog fakulteta.

Nema nameru da radi u struci, jer su kompjuterski frikovi po njemu neverovatno dosadni. Pronašao se u svakodnevnom trčanju za dnevnim događajima. I dalje namerava da na taj način održava problematičnu liniju.

Sebe smatra velikim borcem za očuvanje životne sredine, prava životinja, prava manjina… Ne podnosi autoritete i nepravdu. Mrzi licemere. Voli život.