Naida Kundurović

TV lica 2.0 11. sep 201414:55 > 25. dec 2020 14:18
N1

Producentica/prezenterka

Dugogodišnje medijsko iskustvo oblikovano je kroz angažman na dvije televizije i nekoliko projekata, prvenstveno zabavnog sadržaja, da bi se okušala i u informativno-političkim emisijama.

Strastveni je putnik i autorica mnogih putopisnih reportaža o dalekim zemljama koje posjećuje, a živjela je i u Šangaju gdje je radila u američko – kineskoj kompaniji kao PR manager i Online marketing manager. Dobitnica je nagrade Večernjakov pečat za osobu godine koja se dodjeljuje za promociju BiH izvan njenih okvira.

Naida Kundurović je prvi veliki proboj na medijskoj sceni doživjela kada je jedina iz BiH izabrana za voditeljicu poznate muzičke televizije, MTV Adria, čije je sjedište bilo u Ljubljani. Nakon toga vodila je i uređivala na NTV Hayat popularni talk show “On kaže – Ona kaže”. Također, okušala se kao voditeljica i urednica business magazina “Pozitiv” koji se emitovao na Federalnoj televiziji.

Nakon šest godina rada u medijima 2008. godine odlazi na magisterij u Holandiju, gdje stiče zvanje magistrice nauka Evropskih komunikacija.

Nakon šest godina se vraća na male ekrane i to u ulozi producentice i voditeljice zabavnog dijela N1 programa.