Izrečena zatvorska kazna ubicama Arnele Đogić

Vijesti 14. jun 201608:37 > 13:15
N1

Pred Kantonalnim sudom u Zenici izrečena je kazna optuženim za ubistvo Arnele Đogić iz Olova, a Avdija Selimović i Muriz Brkić su osuđeni na po 40 godina zatvora.

Podsjećamo, protiv osumnjičenih je 28. aprila ove godine u Zenici je potvrđena optužnica, a njihovo priznanje krivice je ranije prihvaćeno.

Selimović i Brkić su 27. februara Arnelu prvo pretukli, a potom joj preko usta vezali PVC, kako ne bi mogla dozvati pomoć.

Nakon što su stigli na mjesto Čudanski krševi, izvukli su je iz vozila, uboli nožem i bacili niz 70 metara duboku liticu, prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali kako su Arnelu ubili zbog ljubomore.

Zakon za ovaj vid zločina predviđa zatvorsku kaznu od 10 do 45 godina zatvora, a Tužilaštvo je zatražilo 45 godina zatvora za optužene Selimovića i Brkića, odnosno maksimalnu zatvorsku kaznu. 

Sud je priznanje krivice uzeo kao olakšavajuću okolnost, kao i činjenicu da optuženi prije izvršenja ovog zločina nisu imali krivičnih djela. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.