Pokušaji otmice maloljetnika u Sarajevu?

Vijesti 12. okt 201617:22 > 17:29
N1

Prošlog utorka, 4. oktobra II policijska uprava je obaviještena od strane pedagoga OŠ 'Pofalići' u Novom Sarajevu da su od tri učenika dobili informcije da nepoznati muškarac poziva učenike da idu s njim, a ne u školu.

Isti slučaj je zabilježen dva dana poslije u ulici Humska, kada su policijski službenici po pozivu jednog roditelja intervenisali. Tom prilikom majka jedne djevojčice je zjavila da je njena kćerka koja se nalazila sa drugaricom u blizini škole, od strane nepoznate muške osobe pozivane da idu sa njim, što su djevojčice odbile.

Dana 12. oktobra 2016.godine oko 10:45 sati, obaviještena je II PU da se u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, jednom učeniku OŠ “Pofalići”, obratio NN muškarac iz motornog vozila “VW Kombi” pozivajući ga da uđe u vozilo, što je dječak odbio i događaj prijavio policijskim službenicima.

Dana 10. oktobra 2016.godine u 16,00 sati, od strane roditelja maloljetne djevojčice obaviještena je I PU da se pomenutog dana oko 14,30 sati, u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, pored iste zaustavilo motorno vozilo marke “VW Kombi” iz kojeg je maskirano muško NN lice pozvalo da uđe u vozilo, što je ista odbila i uspjela pobjeći“, saopćeno je iz MUP-a KS.

Navedeno je da postupajući po prijavama policijski službenici su obilazili navedene lokalitete, ali da tada nisu uočena, niti pronađena lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa prijavljenim događajima.

O svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se o istim sačini službena zabilješka.

Policijski službenici nastaljaju rad u cilju provjera navoda i potpunog rasvjetljavanja opisanih događaja“, rečeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.