Ubice Arnele Đogić pred Vrhovnim sudom FBiH, porodica u šoku

Vijesti 15. nov 201611:39 > 11:41
N1

Avdija Selimović i Muriz Brkić koji su na Kantonalnom sudu u Zenici osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić iz Olova, žalili su se Vrhovnom sudu FBiH na visinu kazne, a ročište će biti održano danas.

Pred Vrhovni sud FBiH stigli su i članovi porodice ubijene Đogić Edina Đogić, sestra ubijene Arnele, sve ponovo preživljavaju. Arnelin brat je izrazio nadu da će Vrhovni sud odbiti njihovu žalbu.

Selimović i Brkić su 27. februara Arnelu prvo pretukli, a potom joj preko usta vezali PVC, kako ne bi mogla dozvati pomoć.

Nakon što su stigli na mjesto Čudanski krševi, izvukli su je iz vozila, uboli nožem i bacili niz 70 metara duboku liticu, prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali kako su Arnelu ubili zbog ljubomore.

Zakon za ovaj vid zločina predviđa zatvorsku kaznu od 10 do 45 godina zatvora, a Tužilaštvo je zatražilo 45 godina zatvora za optužene Selimovića i Brkića, odnosno maksimalnu zatvorsku kaznu.

Sud je priznanje krivice uzeo kao olakšavajuću okolnost, kao i činjenicu da optuženi prije izvršenja ovog zločina nisu imali krivičnih djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.