Zavirite u imovinski karton novog direktora Autocesta FBiH

Vijesti 20. nov 201608:38 > 08:40
AFP

Adnan Terzić novi je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Autoceste Federacija Bosne i Hercegovine. Vlada ovog entiteta dala je saglasnost za njegovo imenovanje, a bit će to tek jedna u nizu visokih političko-poslovnih funkcija koje je u posljednjih dvadesetak godina obnašao Terzić.

 On je nakon imenovanja za N1 kazao da je sretan zbog novog poslovnog poduhvata, a funkciju direktora Autocesta FBiH ocijenio je jednom od najzahtjevnijih koju je obavljao tokom decenija djelovanja na ovdašnjoj političko – poslovnoj sceni.

”Sigurno je ovaj posao jako zahtjevan. Možda je osim funkcije premijera i najzahtjevniji koji sam dosad obavljao, ali i izazovan je. Imamo projekte, jasan i precizan cilj i moram priznati da mi je izazov što je Vlada baš meni dala da vodim ovako ozbiljan posao. Imamo još uvijek vremena da posložimo stvari. Uz jednu brzu organizaciju i komunikaciju, možemo se dovesti u poziciju da ne gubimo ništa od najavljenih projekata koje banke žele finansirati. Za sve to potrebno je napraviti radni, a ne politički ambijent”, ispričao je prije koji dan Terzić za N1.

Imovinski karton Adnan Terzića možete pogledati u bazi Centra za istraživačko novinarstvo. Tamo piše da posjeduje vikendicu od 96 kvadrata na Vlašiću, dok je stan od preko 170 kvadrata u Sarajevu prodao. Trenutno živi u iznajmljenom stanu. Njegova supruga vozi Chevrolet Aveo iz 2009.

Kompletan imovinski karton pogledajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.