Donatorsko večer "S ljubavlju hrabrim srcima" u Banjaluci

Vijesti 27. dec 201621:36 > 21:40
Srna

U Banjaluci je večeras počelo sedmo donatorsko večer "S ljubavlju hrabrim srcima", čiji je prihod namijenjen izgradnji Centra za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete" i tokom kojeg će biti aktivan humanitarni broj telefona 1412.

Humanitarno veče održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika iz čijeg će kabineta za izgradnju Centra biti uplaćeno 700.000 KM, a večeras je potrebno prikupiti još 600.000 KM.

Manifestaciji u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske prisustvuju predsjednik Republike Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri Srpske i brojne poznate ličnosti iz javnog, političkog, privrednog, diplomatskog, kulturnog, sportskog i drugih sfera života Srpske, BiH i regiona.

Oni će razgovarati sa građanima koji pozivom na telefonski broj 1412 doniraju po jednu KM za potrebe ove humanitarne akcije.

Na banjalučkom Trgu Republike je, u okviru akcije, počeo humanitarni koncert domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda, među kojima su “Riblja čorba”, Željko Joksimović, Željko Vasić, “Leksington bend”, “Miligram”, Dragana Mirković, Nikola Rokvić i Lukijan Ivanović.

Na donatorskoj večeri, održanoj prošle godine pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, prikupljeno je 820.000 KM za djecu sa rijetkim genetskim oboljenjima.

Srna
Srna
Srna
Srna
Srna

Vjera u dobro u ljudima

Glumac Enis Bešlagić rekao je večeras u Banjaluci da se u svima krije dobro koje samo treba isprovocirati, imati hrabrosti pokazati ga.

“Ja živim, djelujem i radim, i kao takav ću vjerovatno i napustiti ovaj svijet, sa vjerom u ljude, sa vjerom u dobro, da ne postoji ta različitost koja nas može odvojiti, a da mi ne uspijemo pokazati svoju humanost”, istakao je Bešlagić.

On kaže da ova djeca ne gledaju ljude po vjeri, imenu, nacionalnosti, ona gledaju pomoć, ona gledaju da produže i olakšaju svoj život.

“Sve dok je tako ja ću se odazvati i na ove i na druge pozive i biti inicijator novih humanitarnih akcija. Drago mi je da se okupljamo oko tih stvari. Napokon je došlo vrijeme za to”, naglasio je Bešlagić.

Nenad Janković, alijas doktor Nele Karajlić, rekao je da se rado odaziva ovakvim akcijama jer je to minimum koji javne ličnosti mogu učiniti za djecu sa teškoćama u razvoju.

“Sad su ti mobilni telefoni, čuda tehnike, konačno u nekoj humanoj funkciji”, istakao je Karajlić.

On je dodao da će se odazvati svakom sljedećem pozivu jer je to njegov mali doprinos tome da nečiji život bude ljepši i lakši.

Glumac Nenad Okanović rekao je da mu je u Banjaluci uvijek lijepo i pozvao građane da podrže večerašnju humanitarnu akciju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.