Jedna od "ljepotica na konju" za N1: Same smo naučile jahati

Vijesti 16. jan 201714:01 > 14:18
Ado Hasanović

Ćamka je jedna od kćerki porodice Bektić za kojim su jučer "poludjele" društvene mreže nakon što su podijeljene njihove fotografije na kojima je prikazano kako jašu konje u srebreničkom selu Jasenovo.

Ćamka ima 18 godina, njena sestra Kadira ima 17, Fatima 15, a Dženeta 12.

U razgovoru za N1, Ćamka je ispričala kako jaše konje od malih nogu, kao i njene sestre.

Kad se moj otac vratio iz Njemačke, otvorio je ergelu konja tako da nas je od malih nogu stavljao na konje. Mi smo same naučile da jašemo, bez instruktora – same sebi smo bile instruktor“, rekla nam je Ćamka.

Upitali smo je i kako komentariše činjenicu da su ona i njene sestre postale hit na društvenim mrežama, ali i u medijima.

Ja sam i sama iznenađena time, kao i moje sestre i roditelji. Sve se preko noći dogodilo i dalje sam u šoku. Ja sam djevojka koja živi svoj život sa konjima u prirodi. Nisam se nadala nečemu ovakvom, ovakvom pritisku medija, tolikom broju ‘šerova’, ‘lajkova’, i ne znam šta bih rekla“, komentarisala je ova 18-godišnjakinja za N1.

Njihov otac, Emin Bektić, veliki je ljubitelj životinja, pa su i njegove kćerke uz njega postale zaljubljenice u životinje i u prirodu.

Geni najviše igraju ulogu u tome. Moji djedovi su imali jednog, ako ne i više konja i ta se ljubav naslijedila. Mislim da tradicija i geni najviše igraju ulogu“, istakla je.

Ove četiri lijepe jahačice se inače školuju u Sarajevu, dok vikendom i raspustom borave u rodnom mjestu gdje često zajedno jašu konje.

Istakla je i opis njih četiri u medijima, gdje su nazvane “ljepoticama iz američkih kaubojskih filmova”. “To je ocjena Bosanaca i Hercegovaca, to je njihovo viđenje. Zahvaljujem se na gesti i komplimentu“, kazala nam je Ćamka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.