Radnici bolnice Kasindo protestovali, traže zarađeni novac

Vijesti 09. dec 201416:13 > 16:14
Srna

Radnici bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu su nastavili protestvovati I danas. Traže zaostale plate i uplate doprinosa koji ih sljeduju.

Ukoliko ne budu isplaćene plate i sve što sljeduje zaposlene, najavljujemo generalni štrajk širom Republike Srpske koji će krenuti iz Bolnice Istočno Sarajevo”, rekao je Srni Predsjednik Strukovnog sindikata ljekara Republike Srpske Miodrag Femić.

“Ministar zdravlja nije uradio ništa što je obećao, već je rečeno da se direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović nije dobro snašao što nije istina”, rekao je Femić i zapitao “ko bi se dobro snašao sa 52 miliona KM gubitka”.  

Predsjednica Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske, Spomenka Janjić je rekla da od kredita Investicione-razvojne banke, koji bolnica pokušava da dogovori,  nema ništa, jer je poznato da se ta sredstva mogu koristiti samo za specifične svrhe, a ne za isplatu plata i doprinosa.  

“Da bi mogli podići bilo kakav kredit, ustanova mora imati izmirene doprinose i obaveze, a Bolnica Istočno Sarajevo u posljednje četiri godine nije izmirila te svoje obaveze”, pojasnila je ona, dodavši da taj kredit ne bi ništa riješio, već samo povećao dug Bolnice.  

Najavljeno je da će zaposleni bolnice Kasindo protestvovati svakog dana u 10.00 sati sve dok se ne riješe pitanja koja su veoma važna za njihov status i svakodnevni život.