Srebrenica uskoro dobija moderni objekat obdaništa

Vijesti 04. apr 201714:27 > 14:31
N1

U Srebrenici je danas počelo uređenje i postavljanje ograde oko lokacije na kojoj za nekoliko dana, sredstvima Vlade Srbije, treba da počne izgradnja savremenog objekta dječijeg obdaništa.

Načelnik za urbanizam i stambeno-komunalne poslove ove opštine Bojan Josipović rekao je Srni da još nije definitivno potvrđeno, ali da je najavljeno da u petak, 7. aprila, treba da bude položen kamen temeljac i započne izgradnja obdaništa.

Izgradnja tog objekta biće finansirana iz sredstava od tri miliona evra koliko je u novembru 2015. godine premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao, a Vlada Srbije izdvojila za izgradnju infrastrukture u Srebrenici.

Uskoro će početi i realizacija drugog projekta koji se finansira tim sredstvima, a to je rekonstrukcija glavne saobraćajnice i izgradnja trotoara kroz Srebrenicu, dok će ostali projekti, iz programa koji finansira Srbija, biti realizovani kasnije.

Vlada Srbije izdvojila je ukupno pet miliona evra pomoći za Srebrenicu, s tim da je dva miliona eura uplatila, odmah nakon Vučićevog obećanja, u budžet opštine za izmirenje dugova i tekuće troškove.

Josipović kaže da je istekao rok za žalbe na javni poziv za zamjenu krova na stambenoj zgradi u naselju Baratova, koji je izgorio u požaru 12. marta.

“Izabran je izvođač radova i za dan ili dva počeće radovi na zamjeni krova, a 30.000 KM obezbijedila je opština”, naveo je Josipović.

Opština će učestvovati i u sufinansiranju sanacije četiri izgorjela stana.

“Pozvali smo i privredne subjekte da se uključe i pomognu sanaciju izgorjelih stanova da bi ugrožene porodice mogle da se vrate u svoje domove i nastave normalan život”, ističe Josipović.

On je naveo da je opština obezbijedila 80.000 KM za pomoć domaćinstvima koja žive u neuslovnim objektima, da saniraju i osposobe te stanove, ali će taj novac biti preusmjeren za sanaciju krova izgorjele zgrade i stanova uništenih i oštećenih u požaru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.