Radončić otkrio ko su "kreatori" njegove optužnice

Vijesti 19. apr 201721:43 > 21:48
N1

Optužnica protiv mene je politički motivisana, a glavni kreatori su Medžida Kreso, Goran Salihović, Božo Mihajlović i neki uposlenici SIPA-e, rekao je Fahrudin Radončić za N1.

Goran Salihović je provodio na brutalan način, a sada je suspendovan. Božo Mihajlović koji je podigao optužnicu danas je suspendovan zbog krađe novca iz kase. To govori o moralnom krediblitetu ličnosti koje su učestvovali. Nisam ja krao pare, držao 100 predmeta, niti ih sklanjao. Ja svake srijede idem na suđenje, a takav je moj status u pravosuđu“, izjavio je Radončić.

Govori se da ako padne ova optužnica, slijedi naredna za naručivanje ubistva Ramiza Delalića?

Njega je ubila bošnjačka mafija. Rekao da će otkriti politička ubistva. On je ušutkan da ne bi otkrio prave političke nalogodavce. Tajne službe ne ubijaju bez političkih naredbi. To smatram naučnom fantastikom da bi neko na bazi izjave članice mafijaške organizacije mene mogli procesuirati. Mi moramo otkriti sva politička ubistva. Ako ih ne riješimo, pravimo predispoziciju da se dogode nova“, smatra Radončić.

Pravosuđe polako nalazi snagu da ide u samoozdravljenje i jačanje profesionalizma, mišljenja je lider SBB-a.

Komentar na optužnice protiv visokih funkcionera SDA zbog korupcije i drugih djela?

BiH je prva u Evropi po korupciji. Zašto niko ne odgovara? Ko je napravio pljaču na Talgo vozovima, zgrada OKI-ja prodata Telecomu za 36 miliona KM, Energoinvest itd. Svako treba odgovarati, ali i poštovati presumpciju nevinosti. Nema ozbiljne borbe ako se ne napadne korupcije gdje su stotine milione KM opljačklane u privatizacijskim igrama.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.