Potpuno obustavljen saobraćaj u Podromaniji kod Sokoca

Vijesti 24. apr 201708:24 > 08:29
N1

Zbog protesta radnika potpuno je obustavljen saobraćaj na raskrsnici magistralnih puteva M-19 Pale-Sokolac i M-19.3 Sokolac-Rogatica u mjestu Podromanija.9 Pale-Sokolac i M-19.3 Sokolac-Rogatica u mjestu Podromanija.

U većem dijelu BiH promet vozila je povremeno pojačan, a uvjeti za vožnju relativno povoljni. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove centralne i sjeverne Bosne, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upzorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, dionica A-1 Butila–Vlakovo u smjeru Vlakova vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom. Iz BIHAMK-a mole vozače da na ovoj lokaciji voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.