Nova životna drama Mime Šahinpašića

Vijesti 09. maj 201720:25 > 20:30
udrimuski.ba

Novinar i urednik Mimo Šahinpašić nalazi se na Klinici za nefrologiju Kliničkog centra u Sarajevu zbog problema sa bubrezima.

Kako prenosi portal Udri muški Almir Čehajić – Batko posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića je veoma teško.

Naime, nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala, navode iz Otvorene mreže. 

Kako je kazao Čehajić, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem.

Poslije nekoliko obavljenih dijalizam, Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život, navode iz Otvorene mreže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.