Dan uživo: Akcija pomoći Mimi Šahinpašiću

Vijesti 10. maj 201715:57 > 15:58
N1

Burna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, ostavke u strankama. Poslanici SNSD-a se vratili na sjednicu nakon što su ranije napustili zasjedanje ovog doma zbog toga što njihov zahtjev za smjenu Šefika Džaferovića nije uvršten na dnevni red. O svemu izvještava naša reporterka Tina Jelin Dizdar.

U Banja Luci je održana sjednica NSRS, burno i glasno. Nije razmatrana prodaja Lubije, ali se zahtijeva smjena vlade pod vodstvom Željke Cvijanović. Je li zahtjev prošao i kako će se odvijati prodaja Ljubije, saznajte u današnjem Danu Uživo.

Našem poznatom novinaru Mimi Šahinpašiću potrebna je hitna retransplantacija bubrega. Naime, nakon što mu je prije 17 godina transplantiran bubreg, stanje mu se pogoršalo i transplantaciju je moguće relizirati samo u inostranstvu. Sa nama danas Nina Pašić, transplantirana pacijentica i Almir Čehajić Batko Otvorena mreža, koja je i inicirala akciju pomoći. Saznajte kako se pridružiti.

NVO Mala, uz pokroviteljstvo bračnog para Ivice i Asime Osim i uz podršku Visokog predstavnika Valentina Inzka organizuje plemenitu akciju prikupljanja sredstava za Banku koštane srži BiH. Akcija će se održati 16.5.2017.g. sa početkom u 18.00. O akciji govore Elma Seferović i Amela Sućeska iz NVO Mala.

Fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega večeras će na Koševu odigrati prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo u ovaj susret ulazi s druge pozicije na tabeli i kao ekipa koja je već osiguirala evropske utakmice u narednoj sezoni, dok Širokobriježani igraju Ligu za opstanak i odavno su sve snage usmjerili u Kup takmičenje. Naša ekipa javlja se uživo s Koševa!

Ugostit ćemo i mladu dramaturginju Eminu Omerović, koja najavljuje predstavnu Moja fabrika u sarajevskom Narodnom pozorištu i mladi animator i pjevač Berin Tuzlić.

Kroz Dan uživo vas vodi Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.