Humanitarna akcija za Mimu Šahinpašića završava 21. maja

Vijesti 17. maj 201710:26 > 10:27
udrimuski.ba

Akcija prikupljanja novca za pomoć novinaru i uredniku TV OBN Mimi Šahinpašiću završiće Donatorskom večeri u Coloseumu 21. maja

Pozivamo Vas da prisustvujete Donatorskoj večeri za Mimu Šahinpašića, koja će se održati 21. maja 2017. godine u Coloseum Clubu Sarajevo, sa početkom u 21 sat. 

Ovom manifestacijom završava se humanitarna akcija pokrenuta za kolegu Mimu Šahinpašića.

Vaučere po cijeni od 50 KM moći ćete kupiti u prostorijama radija Otvorena mreža, Zmaja od Bosne 52, svaki radni dan od 9 do 19 sati. U cijenu je uključena večera bez pića.

Na Donatorskoj večeri za Mimu Šahinpašića bit će upriličena aukcija i tombola, a sve posjetitelje će zabavljati Adis Škaljo, saopšteno je iz Otvorene mreže.

Donatorsku veče, osim Otvorene mreže organizuje i „Klub frizera Sarajevo“ u sklopu projekta „Makaze koje život znače 2017“, a koji će biti održan u nedelju 21. maja od 10 do 17 sati ispred BBI centra.

Projekat će okupiti najbolje frizere iz cijele BiH koji će prihode od svog rada pokloniti u humanitarne svrhe – ovoga puta Mimi Šahinpašiću.

Predsjednik „Kluba frizera Sarajevo“ Haris Hodžić, koji je s kolegom Senadom Čavdarom i u saradnji sa OM-om inicirao ovu akciju, istakao je da će ove „Makaze“ biti drugačije u odnosu na prethodne: Ove makaze od frizera BiH nosiće poseban slogan „Makaze za Mimu-makaze za život“, saopšteno je na portalu Udri muški.ba.

Podsjetimo, bosanskohercegovačkom novinaru i voditelju Mimi Šahinpašiću prestala je funkcija bubrega transplantiranog prije 17 godina, te mu je hitno potrebna retransplantacija koja košta 100.000 KM. Mimo u najkraćem roku mora biti izmješten u Klinički centar u Grenoblu u Francuskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.