Grad Trebinje časti bračne parove mjesečnom naknadom

Vijesti 25. sep 201712:34 > 12:42
Pixabay.com

Na narednoj sjednici Skupštine Grada Trebinja koja se održava u srijedu bit će razmatran program stimulacije osoba koje stupaju u brak na području Trebinja.

Dolaskom Luke Petrovića na mjesto gradonačelnika Grada Trebinja planirano je uvođenje 16 programa stimulacije i pomoći stanovnicima grada na rijeci Trebišnjici, rečeno je za N1 u službi za informisanje.

Jedan od tih programa jeste stimulacija stanovnika Trebinja da stupaju u bračne vode.

Postoje kriteriji na osnovu kojih se određuje iznos za nove bračne parove“, rečeno je za N1 u press službi Grada Trebinja.

Predviđeno je da bračni parovi koji nemaju primanja mjesečno od Grada Trebinja dobiju pomoć u iznosu od 650 KM u trajanju 18 mjeseci. Ukupno 11.700 KM.

Druga kategorija su bračni parovi čija su mjesečna primanja ispod prosječne plate u Republici Srpskoj. Oni će primati 350 KM u trajanju od 18 mjeseci. Ukupno 6.300 KM.

I posljednja, treća kategorija, su bračni parovi čija su mjesečna primanja iznad prosječne plate u RS-u. Njih će Grad Trebinje 18 mjeseci “častiti” sa po 200 KM. Ukupno 3.600 KM.

Ono što je bitno napomenuti jeste da će naknade biti isplaćivane osobama čiji je jedan supružnik stariji od 38 godina, da su bračni partneri sa područja Trebinja, da se vjenčaju na području Trebinja i da će živjeti na području Trebinja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.