Novaković i Lovrinović napustili sjednicu Komisije

Vijesti 05. feb 201815:30 > 15:35
N1

Momčilo Novaković je uputio Zaključak da se sjednice Ustavnopravne komisije održavaju u skladu sa mogućnostima dolaska članova Komisije na zasjedanja.

Smatrao sam da sjednice Komisije treba zakazivati u vremenu koje će omogućiti svim članovima Komisije da dođu na sjednicu na vrijeme u zimskom periodu kada su loši uslovi na putu“, rekao je Momčilo Novaković nakon što je napustio sjednicu Ustavnopravne komisije.

Predsjedavajući komisije Damir Arnaut je ovaj zaključak ocjenio kao miješanje u njegov posao.

Predsjedavajući ima obavezu da prati i poštuje Poslovnik. Ne može se zaključkom mijenjati Poslovnik“, rekao je predsjedavajući Arnaut, inače poslanik SBB-a u PSBiH.

Sjednicu je napustio i Nikola Lovrinović, jedan od zamjenika predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije kaže da je frustiran ovakvim načinom rada, te da se unutar Komisije, malo, ne konsultuju.

Kada bih najjednostavnije govorio mogao bih reći da me jedan dio kolega pravio budalom. Došao sam na sjednicu, ovo je jedina aktivnost u Parlamentu danas što se mene tiče, imao sam volju da radim. Mi smo oko zaključka sat vremena raspravljali“, rekao je Lovrninović.

On je pojasnio da je na koncu predlagao da padne džentlmenski dogovor oko rada i zakazivanja sjednica Ustavnopravne komisije, te da to nije bilo moguće.