Bešlagić za N1: Uskoro će izaći snimak govora, izvrću riječi

Vijesti 26. mar 201819:51 > 20:04
N1

Bh. glumac je za N1 objasnio šta je razlog njegovog društvenog angažmana i zašto je dao podršku donedavnom premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću. Poslao je i poruku medijima koji su reagovali na njegov govor sa osnivačke skupštine političke stranke čiji je Konaković osnivač - Narod i pravda.

Bešlagić kaže da mu je “drago da se javnost razdrmala, da se probudila – da su ljudi počeli izjašnjavati da nije ta neka melanhololija koja se uvukla, da šutiš, da trpiš, da se zadovoljavaš sa ovim stanjem sa kojim ne možemo da živimo.

”Ja zaista živim dobro i kvalitetno i nemam razloga da se ovako eksponiram toliko koliko imaju milioni građana BiH. Jer ja ne tražim podršku, već tražim da se svi uključe. Da jednostavno svako radi na sebi, da doživimo kolektivnu katarzu, da svako počne raditi na sebi – ispravljati svako u svojoj kući i porodici. I ako je rezultat da se danas javno i glasno priča u kućama, kafićima, medijima, da se iznose svoja mišljenja, a ne da slušamo samo jednu stranu, onda ja to smatram slobodom govora koja se budi na ovim prostorima”.

Poruka medijima koji su reagovali na njegov govor na osnivačkoj skupštini političke stranke Narod i pravda je sljedeći: “Uskoro će izaći snimak mog govora sa osnivačke skupštine na kojem se jasno vidi šta sam ja rekao i da će se tada vidjeti kako ovi koji se zaklinju u vjeru i ispravnost da ne valja lagati, izvrću riječi i da se bave nekakvom demagogijom”.

Svoju podršku Konakoviću objašnjava ovako:

“Ja podržavam rad Dine Konakovića. Potrebno je da se jednostavno u društvu pokrenemo, da se angažiraju mladi ljudi. Ja sam podrška Dini Konakoviću bio prije deset godina kada sam mu rekao da treba da se uključi u SDA da pokuša nešto da promijeni. Danas sam mu jasnija i glasnija podrška kada je izašao, zato što želi da donese bar trunku više pravde nego što je ima danas”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.