Elvira Dilberović i Elvir Bajrić gosti Novog dana

Vijesti 02. apr 201814:04 > 14:13
N1

Međunarodna procjena učeničkih postignuća, PISA 2018, u našoj državi počinje sutra. Istraživanje provodi Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH, a u njemu će sudjelovati oko 7.000 učenika. Ukupni uzorak čini 236 škola u BiH, dok će testiranje biti obavljeno u njih 213.

O ovom istraživanju, ali općenito o obrazovanju u FBiH za Novi dan govori Elvira Dilberović – ministrica obrazovanja i nauke FBIH.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine organizuje 17. redovnu godišnju skupštinu. Udruženje je i dalje opredjeljeno da bude partner vlastima i sindikatu u FBiH i u tom pravcu će sutra Vladi uručiti 15 Visigoth prijedloga zakona koji imaju za cilj olakšavanje poslovanja. Direktor Udruženja govori danas za Novi dan.

U Novom danu danas govorimo o frizurama, o reprezentaciji frizera, o “Rječniku frizerskih tehnika i termina”, o temama o kojima pričaju javne ličnosti dok im frizer “o glavi radi”. Gost Novog dana Elvir Bajrić.

Banja Luka ima novu biciklističku infrastrukturu, Bike – sharing sistem, ili sistem javnih bicikala pod nazivom BL bike. Gradska uprava Banjaluke je za početak finansirala ukupno četiri terminala na različitim lokacijama u gradu sa ukupno 30 bicikala, koji bi trebali, prije svega, da budu zamjene korištenje motornih vozila za putovanja u užoj gradskoj jezgri, a potom kao ponuda za sve turiste koji žele da upoznaju grad sa bicikla. Detaljnije danas u Novom danu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.