Novinari odali počast Srđanu Aleksiću

Vijesti 28. apr 201812:35 > 12:39
N1

Novinari iz Banjaluke i Mostara, dobitnici novinarske nagrade „Srđan Aleksić“, danas su u Trebinju posjetili grob heroja po kome je i nazvano ovo priznanje za društveno odgovorno novinarstvo.

Novinare i predstavnike Helsinškog parlament građana Banjaluka je dočekao Srđanov otac Rade koji je poručio da su odgovorni novinari dali doprinos da se Srđanov herojski čin ne politizuje.

“Ja lično kao otac nisam mogao ni pomisliti koliko će ovaj slučaj probuditi čovječnost, ljubav, potrebu u čovjeku da ima prijatelja čak i potrebu da razumije neprijatelja”, poručio je Rade Aleksić.

Posjeta je upriličena u sklopu obilježavanja 3. maja, Svjetskog dana slobode medija, s ciljem da se novinari u Bosni i Hercegovini, na simboličan način podsjete šta je suštinska misija profesije kojom se bave.

Pokrenućemo i inicijativu za osnivanje medijske grupe sa Srđanovim imenom, koja će okupljati sve dosadašnje dobitnike nagrade „Srđan Aleksić“ i koji su spremni da se svojim profesionalnim angažmanom bore za mir, istinu i pravednije društvo“, kaže Milkica Milojević, dobitnica nagrade „Srđan Aleksić“ za 2012. godinu.

Inicijativu podržava Helsinški parlament građana Banjaluka, organizacija koja je 2010. zajedno sa Fondacijom „Cure“ iz Sarajeva i Udruženjem mladih novinara RS, utemeljilo novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“.

Do sada je ovu nagradu dobilo 27 novinara i medija, a najviše dobitnika je iz Banjaluke.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.