Hadžagić: EU nam mora pomoći, mi nismo "kadri" uraditi sami

Vijesti 13. mar 201509:26 > 09:30
N1

Današnju štampu komentarisao je Orhan Hadžagić, glavni i odgovorni urednik magazina "Novo vrijeme".

Novo vrijeme radi na duge staze, konkurencija na medijskom nebu je velika i nikada nije bilo više medija. Ipak malo je medija koji daju prostor i značaj profesionalizmu i etici, ali mi tu nemamo kompromisa. Ipak, to publika prepoznaje i to je obilježje novine Novo vrijeme, kao novina koja piše istinu. To je dugotrajan proces.”

Nedim Buza je izabran u ekipu svijeta, što je novo priznanje za bh. košarku.

Mnogo je perspektivnih sportista, djece, koja zapostavljaju školu. Ipak trebalo bi se naći neki balans, da ne trpi škola, jer nikada se ne zna hoće li sutra uspjeti na svom sportskom putu

Studenti prave robote od lego kockica

Koliko će nam se roboti umiješati u život ne bih mogao prognozirati, ali čini mi se da ide sporije nego što se prognoziralo.”

Formiranje vlasti, pet mjeseci su se dijelile fotelje, a jučer je konačno dogovorena vlada FBiH.

Dobra je vijest jer se napravio iskorak. Nadam se da se neće ništa poremetiti. Ipak ovo +1 ministarstvo je još uvijek maglovito. Postoje dvije teorije, jedna je da je zajedničko ministarstvo, a drugo da će pripasti HDZ-u. Nadam se da ćemo iduće sedmice imati kabinete na entitetskom, ali i na državnom nivou

Jedan od naslova dnevne štampe bio je da BiH postaje pridružena članica EU, u ponedjeljak zasjeda Vijeće za vanjske poslove EU.

Oni će se morati mobilisati kako bi se stanje u BiH stabilizovalo. Oni imaju odgovornost prema nama, moraju nam asistirati, jer mi nismo “kadri” da to uradimo sami.”

Što se tiče poznatih dešavanja vezanih za Sutorinu, Hadžagić je rekao: “Očekivati da će Crna Gora ustupiti dio svog teritorija BiH spada u naučnofantastične stvari“.

Svako od nas mora imati minimun odgovornosti prema svojoj porodici, pa znati gdje kupuje meso“, rekao je glavni i odgovorni urednik novina Novo vrijeme i istakao da je skeptičan prema mesnim proizvodima koji dolaze iz inozemstva.