Vlade Srbije i RS potpisale četiri memoranduma i sporazuma o saradnji

Vijesti 28. feb 201912:38 > 12:40
N1

Vlade Srbije i bh. entiteta Republika Srpska potpisale su danas u Beogradu četiri memoranduma i sporazuma koja se tiču saradnje u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije, stipendiranja mladih talenata, inspekcijskog nazdora i evropskih integracija.

Memorandum o razmjeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora između Ministarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske potpisale su resorni ministar u Vladi Srbije Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Republičke Uprave za inspekcijske poslove Srpske Danijela Batar.

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije.

Memorandum između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u oblasti stipendiranja mladih talenata potpisali su resorni ministri u Vladi Srbije Vanja Udovičić i u Vladi Republike Srpske Srđan Rajčević.

Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracije između Ministarstva za evropske interacije Srbije i Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske potisali su resorni ministri Srbije Jadranka Joksimović i Republike Srpske Zlatan Klokić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad