Članovi Predsjedništva BiH kod gradonačelnika Ljubljane

Vijesti 23. mar 201516:05 > 16:09
Anadolija

Članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji borave u jednodnevnoj posjeti Sloveniji, primio je u Gradskoj kući gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Gradonačelnik Janković u svom kratkom obraćanju osvrnuo se, uz ostalo, na izgradnju džamije u Ljubljani te najavio kako će posjetiti Bosnu i Hercegovinu na Dan Sarajeva kada će napraviti prezentaciju o novoj džamiji u Ljubljani za koju je kamen temeljac položen prije dvije godine.

Janković je istaknuo kako je oko gradnje ljubljanske džamije postignut dogovor te kako ni u Gradskoj skupštini nema više protivnika gradnji tog vjerskog objekta.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić osvrnuo se na dobru gospodarsku saradnju dviju zemalja i ovom prigodom upisao se u knjigu dojmova u Gradskoj kući.

Članovi Predsjedništva BiH razmijenili su darove sa gradonačelnikom Ljubljane nakon čega završava njihova službena posjeta Sloveniji.

Članovi Predsjedništva BiH prethodno su se sastali sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, premijerom Mirom Cerarom i njegovim užim kabinetom u zgradi Vlade na sastanku zatvorenom za javnost.