Čović poslao poruku Amelu Tuki

Vijesti 02. okt 201910:20 > 10:22
N1

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je čestitku reprezentativcu Bosne i Hercegovine Amelu Tuki na osvojenoj srebrnoj medalji na Svjetskom prvenstvu u atletici. Tekst čestitke Čovića prenosimo u cijelosti.

“Poštovani Amele, iznimna mi je čast i zadovoljstvo, kao zamjeniku predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te u svoje osobno ime, uputiti najiskrenije čestitke na osvojenom drugom mjestu u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi. 

Našoj zemlji si donio novu medalju, srebro, i postigao najveći uspjeh bh. atletike i sporta u povijesti, na što smo svi ponosni.

Želim ti obilje zdravlja kako bi mogao ostvariti puno pobjeda, te osvojiti još medalja, koje su na ponos tebi, tvojoj obitelji, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. 

Neka ti ova medalja bude motiv za još veće športske podvige i rezultate na životnom putu. 

Želim ti još puno uspjeha u daljnjim športskim natjecanjima, ali i životnim borbama i planovima.

Želim ti dobro zdravlje i svako dobro”, naveo je Čović.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Ovo je najveći uspjeh bosanskohercegovačke atletike. Podsjećamo, Tuka je 2015. godine na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio bronzu. Tuka je utrku u Dohi istrčao s vremenom 1:43:47 i tako postigao najbolji lični rezultat sezone. Prvo mjesto je osvojio Amerikanac Donavan Brazier s vremenom 1:42:34, dok je treći bio Ferguson Cheruiyot Rotich s vremenom 1:43.82.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad