Poruka Marine Pendeš "kočničarima": Još jednom razmislite

Vijesti 15. okt 201912:28 > 12:31
N1

Mi bez obzira što nismo usvojili ANP trebamo otpočeti reformske procese koje smo sami sebi zacrtali kao ciljeve, kazala je danas u Sarajevu ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.

Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine u saradnji s Ambasadom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini i NATO štabom u Sarajevu organizira Regionalnu konferenciju “Mediji i odbrana”, 15. i 16. oktobra u Domu Oružanih snaga BiH.

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš je u izjavi za medije ponovo naglasila važnost da se što prije uspostavi vlast u državi.

“Jako bi bilo bitno da se na adekvatan način pristupi implementaciji izbornih rezultat. Izbori u svakoj državi su vrhunac demokratije. Volja građana se mora implementirati”, kazala je Pendeš.

Ona je pozvala “sve one koji na bilo koji način sprečavaju implementaciju izbornih rezultata da još jednom razmisle”…

“Da omoguće funkcionisanje institucija, prvenstveno mislim na novi saziv Vijeća ministara, da počnu raditi. Na bilo koji način postavljanje određenih uslova, i kada govorimo o ANP-u, to je dokument o kojem treba raspravljati osobe u Vijeću ministara. Danas je 15. oktobar pa se postavlja pitanje da li se ANP može usvojiti s obzirom da do kraja godine imaju samo dva mjeseca. Taj dokument je dobra osnova da bude Nacionalan godišnji plan za 2020. godine”, istakla je ministrica.

Pendeš je još jednom naglasila kako je krajnje vrijeme da odgovorne osobe poduzmu napore kako bi se imenovao novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Mi bez obzira što nismo usvojili ANP trebamo otpočeti reformske procese koje smo sami sebi zacrtali kao ciljeve. Da li se radi o evropskom putu ili NATO integracijama to je na neki način usklađena djelatnost jer i na jednom i drugom putu očekuju se reforme”, ocijenila je ministrica odbrane BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad