Naša stranka: Senaid Memić dostigao vrhunac bahatosti i primitivizma

Vijesti 12. nov 201913:05 > 13:18
Facebook

Nakon što je na javnoj raspravi o općinskom budžetu u Hrasnici načelnik općine Ilidže Senaid Memić uvrijedio jednog od učesnika rekavši mu da „mijenja ženu“, jer joj je potrebna medicinki pomognuta oplodnja, nastavio je s uvredama građana na šta su reagovali iz Kantonalnog odbora Naše stranke u Kantonu Sarajevo.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić u Hrasnici je vrijeđajući sve ljude kojima je potrebna medicinski pomognuta oplodnja, a pogotovo žene, dostigao vrhunac bahatosti, primitivizma, nekostruktivnosti i bezobrazluka. Međutim, u nastavku javnih rasprava načelnik Memić je nastavio ponižavati građane i očigledno želi ostati na tom vrhu. Psuje građanima, govori im da su neznalice, a ljudima koji mu upute kritiku govori da ‘laju’“, kažu iz Naše stranke te dodaju:

Jedan građanin je pomenuo da nema gradske vode a da vodu koju ima (bunar) ni njegov pas ne želi da pije, načelnik mu je na to odgovorio: ‘Ko ti je kriv što si pašče razmazio’“.

Također, sinoć su održani zborovi građana u Blažuju i Rakovici. Pojedina naselja u tim mjestima nikako nemaju vodu. Građani su se žalili jer godinama ništa nije urađeno po tom pitanju. Načelnik, kako ističu iz Naše stranke, umjesto da preuzme odgovornost, kritiku je uputio na račun ministra komunalne privrede u Kantonu Sarajevo Srđana Mandića.

Razlog je što je ministar Mandić, za razliku od načelnika koji to nikad nije uradio, u prvoj godini svog mandata posjetio naselje u sastavu općine Ilidža koje nema vodu i time, osim svog posla, uradio i dio načelnikovog. Načelnik smatra da je ministar ‘došao u njegovu kuću bez najave’ i ‘laže građane da će im priključiti vodu ‘jer ‘ne može to uraditi bez saglasnosti Općine, bez pitanja babe’ (sebe naziva babom). Načelnik je tim poručio da je spreman ne dozvoliti priključke za vodu, građane ostaviti bez vode ko zna još koliko, samo da ne bi narušio princip svog suverenog i autoritarnog vladanja Ilidžom“, ističu u saopštenju.

VEZANE VIJESTI

Iz ove stranke poručuju Memiću da Ilidža nije ničija babovina niti ima babu. Građani Ilidže su njeni vlasnici.

Dok načelnik pokušava da opravda vlastiti nerad i nerad svojih stranačkih kolega koje su rukovodile i vodovodom i ministarstvom komunalne privrede, ministar Mandić radi konkretne stvari. Ministarstvo će uspostaviti precizne kriterije za dodjelu vodnih naknada. Nedopustivo je da u 21. vijeku, u najnaprednijem kantonu jedne države, u općini koja je infrastrukturno povezana s glavnim gradom, postoje naselja bez priključka na vodu i kanalizaciju“, naveli su.

Kažu kako treba napomenuti da građani mole za vodu godinama, da prethodna direktorica Vodovoda Azra Muzur nije učinila ništa za te ljude, ali je ipak po političkoj liniji dobila najveće priznanje Općine Ilidža za 2019.

Navode i da od načelnika Memića ne očekuju ispriku jer se na desetine jednako opravdanih poziva da to uradi nije odazvao.

O povlačenju s pozicije načelnika da ne govorimo. Međutim, odgovornost za njegove postupke snosi i Stranka demokratske akcije čiji je kandidat za mjesto načelnika bio. Pozivamo ih da se ograde od Memićevih izjava i osude ih. U suprotnom, može se smatrati da su Memićivi antigrađanski istupi i njihovi“, piše u saopćenju Naše stranke.

Navode i da očekuju i od Etičke komisije Općine Ilidža da u vezi s načelnikovim uvredama na račun građana reaguje.

Načelnik je najvidljivija politička figura jedne općine i svojim javnim istupima kreira i njen imidž. Međutim, to što prezentira Memić, nije slika Ilidže niti zaslužuje da se takav primitivizam veže za njeno ime. Klub vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža će svakako Etičkoj komisiji podnijeti prijavu protiv načelnika“, kazali su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad