Oglasio se Senaid Memić nakon zaraze korona virusom u toj općini

Vijesti 25. mar 202012:33 > 12:39
N1

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić poručio je stanovništvu Ilidže da trenutnu situaciju prihvate kao krajnje opasnu i rizičnu.

“Pozivamo na racionalno ponašanje, ne dozvolite da panika i nervoza upravlja vama i molimo vas da preporuke odgovornih štabova i ljudi izvršavate striktno”, istakao je Memić.

Nakon pojave slučajeva zaraze na području Ilidže, iz ove Općine pozivaju sve koji su imali kontakta i pretpostavke da su imali kontakte sa zaraženim, stave se u apsolutnu izolaciju i da u okviru mogućnosti smanje kontakte i sa vlastitom porodicom, pogotovo sa djecom i starima, te da obavijeste nadležne općinske i medicinske službe da su poduzeli mjere izolacije (karantin).

“Prestanite upražnjavati sve oblike društvenih kontakata i nemojte ići ni na sahrane ni na bilo kakve skupove bez obzira na stanje zaraze. Ukoliko ste u mogućnosti prestanite sa svim ličnim kontaktima kako bi pomogli presjeći lanac geometrijske progresije u širenju zaraze. Kontakte obavljajte iz kuće putem telefona, interneta i maila”, istakao je Memić.

Iz Općine Ilidža mole građane za strpljenje ukoliko imaju određene probleme u organiziranju vlastitog života jer se, kako navode, trude da u nedostatku opreme i sredstava sustignu nivo da mogu svima pomoći da se smanji opasnost.

“Situacija sa širenjem bolesti zavisi od svakog pojedinca i ukoliko nam se budu dešavali propusti (poput 24. marta 2020.godine, Dom zdravlja) produžit ćemo bolest, povećati broj inficiranih i napraviti nenadoknadive štete. U ovome što tražimo od vas prihvatite da su molbe za pažnju i ozbiljnost ujedno i naredbe da se poduzme u okviru mogućnosti i više od toga sve što će pomoći stanovništvu. Ostajte kući, budimo odgovorni, proći će”, kazao je Memić, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad