Dr. Zalihić: I Hitna pomoć KS želi dati svoj doprinos u Novom Pazaru i Tutinu

Vijesti 30. jun 202013:35 > 13:43
N1

I Hitna pomoć Kantona Sarajevo želi dati svoj doprinos u pomoći narodu i kolegama u Novom Pazaru i Tutinu, izjavio je to za N1 direktor JU Hitna pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić.

“Trenutno radimo na formiranju tima i opreme koju trebamo ponijeti. Radi se o tri iskusna medicinska tehničara i jedan ljekar specijalista Urgentne medicine”, kazao je Zalihić za N1.

Podsjetimo, danas je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio da ga je zvao član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i pitao šta treba, tako da će doći u Novi Pazar i ekipa ljekara iz Sarajeva i Tuzle.

VEZANE VIJESTI

Također, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za gradove Sandžaka u kojima je zbog korona virusa i velikog broja oboljelih proglašeno vanredno stanje.

“Prema informacijama koje smo dobili, situacija u Sandžaku je poprilično teška, posebno u Novom Pazaru. Na našu adresu je u proteklih nekoliko dana stigao veliki broj upita i molbi za pomoć ljudima iz tog kraja, zbog čega smo odlučili brzo reagovati. Ovu akciju radimo koordinirano sa pojedinim udruženjima iz dijaspore”, navode iz Udruženja Pomozi.ba, te poručeni da “svi koji žele u narednih nekoliko dana mogu donirati novac za pomoć stanovnicima sandžačkih opština u kojima se bilježi nagli porast broja zaraženih korona virusom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad