Huskić za N1: Zbog čega je Izetbegoviću stalo da Mehmedagić ostane na čelu OSA-e

Vijesti 12. sep 202009:17 > 09:18
N1

Analitičar Adnan Huskić kazao je danas za N1 da je jasan razlog zbog kojeg je ''Bakiru Izetbegoviću toliko stalo da Osman Mehmedagić ostane na čelu Obavještajno-sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini''.

Govoreći o ovoj temi, Huskić je dodao da je razlog ”lako za identifikovati”.

Naravno da postoji vrlo jasan i lak za idenfikovati razlog zbog čega je gospodinu Izetbegoviću (Bakir) toliko stalo da Osman Mehmedagić ostane na čelu Obavještajno-sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini jer onog momenta kada imate osobu na čelu te organizacije, imate čitav taj kapacitet na pladnju”, ispričao je Huskić u razgovoru s Ivanom Crnogorac.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je, podsjećamo, zaprimilo prijavu protiv Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, potvrđeno je za N1 iz ove institucije, zbog čega je formiran i predmet. Prijava se odnosi na zapošljavanja i dešavanja unutar OSA-e.

Huskić je komentarisao i ostale aktuelne teme. Prema njegovom mišljenju dolazak Matthewa Palmera u Sarajevo, Huskić je naglasio da je Bosna i Hercegovina ”izvan fokusa” Bijele kuće.

‘BiH je izvan fokusa Bijele kuće i gospodin Palmer predstavlja našeg ključnog sugovornika. Osnovne poruke tiču se nepovezivanja pitanja Bosne i Hercegovine sa statusom Kosova što je često bio eksperiment koji je potezao gospodin Dodik. Ovo je opet jasno rečeno da ovaj dva slučaja nemaju nikakve veze. Više stvari se našlo tu i sa više strana se može objasniti razlog za tu posjetu, ne radi se o nečemu što se ne dešava često”, ispričao je Huskić u razgovoru s Ivanom Crnogorac.

Huskić je govorio i o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini i kako se u tom smislu ništa nije promijenilo od 2006. Komentarisao je i ekonomske teme, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad