Poruka vlastima komičara Kalabe: Hajde da sve ovo sravnimo

Vijesti 17. jun 201509:05 > 09:07
N1

U Novom danu je gostovao komičar Igor Kalaba koji se javljao iz Banjaluke. Komentarisao je svakodnevnicu kroz naslovnice dnevnih novina.

O selektoru reprezentacije BiH Mehmedu Baždareviću je rekao da je sasvim sigurno da je unio i elean i samopouzdanje među igrače. “To se vidi i u posljednjoj utakmici BiH protiv Izraela, gdje su igrači dali 110 posto od sebe. Definitivno je pozitivna promjena i vidi se da su igrači opušteniji, rasterećeniji i veseliji“.

O tome da li će Bush dinastija vladati Amerikom, kazao je: “Ako ste imalo upoznati sa američkim jugom i njihovim običajem, i kada date nekome ime Jeb, to vam je isto kao da kod nas date ime Opreloćavana“.

O nadolazećem ramazanu je rekao: “Prije svega želim da poželim sreću svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u ramazanskom postu, a što se tiče duhovnih ljudi, oni moraju govoriti da mi ne vidimo bezdan koji nam se bliži zato što će im propasti biznis i niko im neće dolaziti u bogomolju ako je sve uredu. Što je gore stanje, to je njima bolje, pa ne vidim što bi bilo drukčije jer se to sve govori kroz historiju“.

O raspravi u Vatikanu o čudu u Međugorju je komentarisao: “Činjenica da će Vatikan raspravljati da li se u Međugorju desilo čudo, nije ni čudno. Poznato je da neki ljudi u Hercegovini sade marihuanu, onda i nije pretjerano čudo da im se svako malo ukaže Gospa“.

O krizi vlasti u FBiH je rekao: “Nisam siguran ko je Fadil Novalić, ali bi on trebao da da ostavku, kao i onaj koji dođe poslije njega. Svi bi trebali da daju ostavke. Moj prijedlog za vlast je hajde da sve ovo sravnimo, da betoniramo BiH i da napravimo veliki parking za okolne zemlje“.