Kovačević: Ne razmišljamo o tome kako da umanjimo nadležnost gradonačelnika u RS

Vijesti 25. nov 202015:32 > 15:35
N1

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević poručio je kako je "SNSD politička stranka koja ima ubjedljivo najveći broj načelnika i gradonačelnika u Republici Srpskoj i ne razmišljaju o tome kako da umanje njihove nadležnosti".

“Isto tako je sigurno da se bilo kakve eventualne izmjene zakona koji se tiču nadležnosti i procedura donošenja odluka na nivou lokalnih zajednica odnose na sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a ne samo na Banjaluku ili bilo koju drugu opštinu ili grad u Republici Srpskoj, kako to neki žele maliciozno predstaviti u javnosti”, rekao je Kovačević.

VEZANE VIJESTI

Istakao je kako, “poučeni ranijim iskustvima i poteškoćama u funkcionisanju lokalnih zajednica, razmišljaju o tome da je potrebno pronaći rješenje kako da, u okolnostima kada ne postoji saglasnost između načelnika ili gradonačelnika i skupštine kao najvišeg zakonodavnog organa lokalne zajednice, ne trpe građani i ne zaustavlja se razvoj samih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj”.

“Definitivno je da je potrebno odrediti određeni vremenski rok u kojem je potrebno postići dogovor između grado/načelnika i skupštine, kao i model razrješenja i donošenja konačne odluke u situacijama kada pomenuti vremenski rok istekne. To je zadatak za sve političke stranke u Republici Srpskoj, a u interesu naših građana i nesmetanog razvoja svih naših lokalnih zajednica”, kazao je.

Poručio je kako “SNSD u potpunosti uvažava izbornu volju građana u svim lokalnim zajednicama i zajedno sa svim koalicionim partnerima planira snažno nastaviti sa realizacijom projekata za razvoj svih lokalnih zajednica i Republike Srpske u cjelini”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad