Poznati govornik Peter Corbett mentor Vijeću mladih BiH

Vijesti 22. okt 201515:31 > 15:36
iStrategyLabs

U petak, 23. oktobra, u hotelu Vučko na Jahorini, Vijeće mladih u BiH sastat će se sa američkom ambasadoricom Maureen Cormack i svjetski poznatim mentorom i govornikom Peterom Corbettom.

Vijeće mladih je formalno predstavničko tijelo koje se sastoji od 20 uspješnih, ambicioznih i lokalno angažiranih mladih ljudi iz svih dijelova BiH, a koje je osnovano na inicijativu ambasadorice Cormack.

Prilikom njihovog prvog okupljanja kao grupe, ovi mladi lideri su razmjenjivali ideje o načinima kako inspirisati liderstvo među svojim kolegama u BiH i osnažiti sljedeću generaciju građana da utiče na smislene promjene u svojim zajednicama. Ovaj sastanak će biti prilika za Vijeće mladih da razmjene ideje za budući rad sa ambasadoricom Cormack. Gostujući govornik iz SAD i vodeći poduzetnik Peter Corbett će se također pridružiti grupi kao mentor i kako bi ih inspirisao da razviju jaču start-up kulturu u BiH.

Peter Corbett je osnivač i izvršni direktor iStrategyLabs – digitalne agencije koja razvija rješenja za izazove s kojima se suočavaju klijenti i ostvaruje ih u online i offline svijetu. Njegov rad sa klijentima uključuje brendove kao što su: Facebook, Disney, Coca-Cola, Volkswagen, Audi, Ford, Hilton, Double Tree, Embassy Suites Hotels, Marriott, Google itd.